torsdag 28 januari 2010

Jamen, men, men

Sonen är på råddhumör idag. Minns inte längre vad han tänkte göra, men jag var stressad och sa: Jamen! Men, men... Varvid sonen kommenterade: Va betyder he? Ja förstår jamen och men, men hede jamen, men, men vet ja int va e betyder.

Inte så lätt att förstå va mamma menar alltid :-)

måndag 25 januari 2010

Söker förgäves

Jag är hos mina föräldrar några dagar. Har inte varit här på flera månader så jag tyckte det började bli dags.
Har just sökt en hockeyhjälm som jag är 100 på att min bror en gång i tiden hade. Kan bara inte hitta den! Klubban hittade jag, men det var hjälmen jag behövde till sonen. Allt möjligt annat hittar man dock...mammas gamla kirchstänger från förra stället de bodde på...vi flyttade därifrån 1979... Hon erbjöd dem till mig, men jag är lite tveksam. De är gulnade av tidens tand, men de är betydligt stadigare o robusta än de som säljs numera, så de skulle säkert fungera alldeles utmärkt. Får ta o fundera på saken.

När jag åker hem har jag också med mig en låda av mammas avlagda dukar o gardiner. Dem ska jag ta med till jobbet och dela ut. Det finns alltid de av våra tanter och farbröder som nästan inget har när de flyttar in hos oss. Så de kan bli ett välkommet tillskott.

Får väl fortsätta mitt sökande imorgon. Nu börjar det bli dags att krypa till kojs. Är trött efter 3 nätter jobb.

fredag 15 januari 2010

Jobb, jobb o jobb

Tycker det e bara jobb, jobb o jobb numera. Jobb på jobbet, jobb hemma, jobb man borde...
Är handledare till en studerande på arbetet, hon ska vara med mig i 6 veckor. Det är alltid tyngre när man har en studerande att ta hänsyn till. Man måste alltid överväga allt man gör, hon studerar ju mig och lär sig av hur jag gör. Gör jag fel så lär hon sig fel.
Är dock nöjd med min studerande. Hon är en sådan som tar initiativ på egen hand, vågar göra saker och personkemin passar bra. Har någon gång haft studerande som jag inte alls passat ihop med. Klarar inte av sådana som inte ens försöker göra saker, eller som helt enkelt inte bryr sig. Då blir man bara less. Fast egentligen är det nog skolornas fel i dagens läge. SJÄLVSTUDIER!! Alltså visst kan man läsa sig till viss kunskap, men någonting måste väl ändå lärarna lära ut. Vårdare som jag är så kan jag inte fatta att de inte ens lär ut att ta blodtrycket ordentligt eller att lägga olika förband. Det lärde nog jag mig i skolan på min tid.(lastgammal som jag är) =)

Hemma är det, utöver vanliga hushållssysslor i två hushåll, byggande som gäller. Bygga o bygga...men det ljusnar lite i horisonten iaf.

tisdag 12 januari 2010

Nakenchock!

Stod helt lugnt i köket och diskade bort efter kvällsmålet. Vår hantverkare som bor hos oss när han jobbar hade tagit kväll. Något som ja nu inte nämnvärt tänkte på... Före jag hörde steg som kom in i köket, vände mig om och där stod han med en hannduk framför sina ädlare delar. Tala om att bli chockad! Tills han gick en bit längre fram och jag såg att han faktiskt hade även kalsonger på sig. *pustade ut* Men jag var nog färdig att springa ;-) "ensam hemma" med hund och son som jag är.

Shopping

Idag ska jag ta sonen med till stan på jakt efter begagnade skidor och en hjälm till skridskoåkningen. Sonen är sådär lagom intresserad ;-)

måndag 11 januari 2010

Tapeter!


Tapeter och färgkartor är vad som figurerar mest i mitt liv nu. Känns som om jag badar i dem! Beslutsångesten är stor...när jag äntligen tycker jag har gjort ett val som jag är nöjd med...ja då ändrar jag mig!

Håller på att färdigställa våning 2 hos särbon, ska bli 2 barnrum. Det ena fick jag faktiskt rätt färdigplanerat idag efter mycket velande hit och dit. Blev orange nertill, lila upptill och det hela delas av en matchande bård med hästar.

Sonens rum är däremot inte färdigt tänkt än... blev faktiskt en fototapet på ena väggen, detta eftersom sonen är stort fan av Star wars. Så nu kommer Yoda att pryda ena väggen i storlek 137x152. Får hoppas sonen inte blir mörkrädd ;-) Kolla in bilden, finns massor med motiv på www.photowall.se